Επιλογή Σελίδας

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ!

Τι ακριβώς είναι λοιπόν το μεταχειρισμένο λογισμικό;

Τα μεταχειρισμένα λογισμικά αποτελούν την πλέον καλύτερη επιλογή για την μείωση των δαπανών. Αγοράζοντας οποιοδήποτε μεταχειρισμένο λογισμικό, σημαίνει ότι το λογισμικό το οποίο άνηκε σε κάποιον στο παρελθόν, στην συνέχεια αποφάσισε να το πουλήσει. Ένας σύνηθες λόγος είναι ότι ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση και έτσι αποφάσισε να το πουλήσει.

Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ καινούργιου και

μεταχειρισμένου λογισμικού όσον αφορά τη λειτουργικότητα.

Πρόκειται για το ίδιο προϊόν λογισμικού.

Μεταχειρισμένο Λογισμικό:

Νόμιμες Επιλογές και Οικονομικές Προτάσεις για Εταιρείες και Οργανισμούς

CAD και λογισμικο

λογισμικο παραγωγικοτητασ

Στην Leasetech, προσφέρουμε νόμιμο μεταχειρισμένο λογισμικό, όπως προκύπτει από την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ το 2012 (ΔΕΕ). Η γκάμα των προϊόντων μας περιλαμβάνει προϊόντα όπως AutoCAD, Microsoft (MS Office) και άλλα, κατάλληλα είτε για εταιρείες είτε για οργανισμούς. Κατά την αγορά, λαμβάνετε ένα τιμολόγιο, ένα ψηφιακό πιστοποιητικό, και οδηγίες εγκατάστασης.

Σε περίπτωση ελέγχου στην εταιρεία ή στον οργανισμό σας,  είστε υποχρεωμένοι να αποδείξετε ότι έχετε αποκτήσει νόμιμα τα προϊόντα λογισμικού σας επιδεικνύοντας την τεκμηρίωση που λάβατε κατά την αγορά τους.  Δεδομένου ότι η εταιρεία μας παρέχει όλη την απαραίτητη τεκμηρίωση καθώς και βοήθεια σε θέματα ελέγχου εάν χρειαστεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.  Δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ούτε μία περίπτωση αρνητικής απόφασης σε έλεγχο λογισμικού των προϊόντων που προσφέρουμε. Παρέχουμε επίσης, εξατομικευμένες τιμές για έργα άνω των 2.000 € και έχουμε ειδικούς τιμοκαταλόγους για τους πελάτες μας. 

Για εταιρίες που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης από την ΕΕ, το μεταχειρισμένο λογισμικό είναι νόμιμη επιλογή, συμβαδίζοντας με τις έννοιες της κυκλικής οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Στόχος μας είναι να παρέχουμε νόμιμες, οικονομικά αποδοτικές λύσεις για τις ανάγκες λογισμικού σας.

FAQ

Είναι νόμιμο το μεταχειρισμένο λογισμικό;

Ναι, είναι νόμιμο. Ένα άτομο που αποκτά λογισμικό με άδεια χρήσης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου έχει το δικαίωμα (σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ) να μεταβιβάσει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας του αντίγραφου λογισμικού που απέκτησε. Αυτή η ενέργεια δεν απαιτεί την έγκριση ή άδεια του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων του λογισμικού (π.χ. της Microsoft), διότι τα δικαιώματα διανομής έχουν εξαντληθεί με την πρώτη πώληση. Σε απλά λόγια, αντίστοιχο είναι με το να αγοράζετε ένα βιβλίο: μετά την ανάγνωση του, έχετε το δικαίωμα να το πουλήσετε ελεύθερα σε κάποιον άλλον. Ο αρχικός πωλητής δεν έχει δικαίωμα να επηρεάσει το μέλλον του βιβλίου που έχει ήδη πουληθεί. Το ίδιο ισχύει και για το λογισμικό: αφού απεγκατασταθεί από τη συσκευή του αρχικού κατόχου, μπορεί ελεύθερα να πωληθεί σε κάποιον άλλον.

Πώς αποδεικνύεται η νομιμότητα των μεταχειρισμένων προϊόντων λογισμικού;

Το νόμιμο καθεστώς ιδιοκτησίας των μεταχειρισμένων προϊόντων λογισμικού επαληθεύεται μέσω της παρεχόμενης συνοδευτικής τεκμηρίωσης, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κάθε αγοράς. Αυτά τα έγγραφα περιλαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες, όπως την προέλευση του λογισμικού, τον αριθμό της σύμβασης άδειας χρήσης, τη δήλωση απεγκατάστασης από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή τους προηγούμενους ιδιοκτήτες κ.λπ. Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι πληρούνται όλες οι νομικές απαιτήσεις για τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του λογισμικού. Η εταιρεία μας παρέχει πάντα ολοκληρωμένη τεκμηρίωση, διασφαλίζοντας έτσι ότι κάθε αγορά πραγματοποιείται χωρίς κίνδυνο.

Βρήκα το ίδιο λογισμικό σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Ποια είναι η διαφορά;

Υπάρχουν πολλοί πωλητές μεταχειρισμένου λογισμικού που προσφέρουν ακόμη και τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των προϊόντων της Microsoft σε πολύ χαμηλές τιμές. Το χαρακτηριστικό, ωστόσο, είναι ότι πωλούν μόνο κλειδιά προϊόντων, όχι όμως και το ίδιο το προϊόν. Εάν αποκτούσατε αυτά τα κλειδιά προϊόντων έναντι χαμηλής τιμής, θα εκτιθόσασταν σε σοβαρό κίνδυνο επιβολής σημαντικών προστίμων για την εταιρεία σας (κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου, για παράδειγμα). Ένα κλειδί προϊόντος και ένα τιμολόγιο από τον πωλητή δεν αποτελούν εγγύηση για τη νομιμότητά τους ή για την ιδιοκτησία σας επί του λογισμικού στο οποίο αναφέρονται!

Μπορεί ο κατασκευαστής του λογισμικού να απαγορεύει τη μεταβίβαση αδειών;

Εντός της ΕΕ, οι κατασκευαστές δεν μπορούν πλέον να επιβάλλουν την πολιτική “μη μεταβίβασης”. Στο παρελθόν, το συμπεριλάμβαναν στους όρους και τις προϋποθέσεις τους, αλλά μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υπόθεση C-128/11 το 2012, δεν μπορούν πλέον να εμποδίζουν τη μελλοντική πώληση των προϊόντων που έχουν ήδη πουληθεί.

Ακολουθούν μερικά σημαντικά αποσπάσματα από την απόφαση του ΔΕΕ που καλύπτει το θέμα αυτό:

«Δημιουργός λογισμικού δεν μπορεί να αντιταχθεί στη μεταπώληση “μεταχειρισμένων” αδειών χρήσεως […]»
«Το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής του αντιγράφου ενός προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή το οποίο καλύπτεται από τέτοια άδεια εξαντλείται με την πρώτη πώλησή του.»
«Εποµένως, ακόµη και αν η σύµβαση παραχωρήσεως άδειας απαγορεύει την περαιτέρω µεταβίβαση, ο δικαιούχος του δικαιώµατος πνευµατικής ιδιοκτησίας δεν µπορεί πλέον να αντιταχθεί στη µεταπώληση του συγκεκριµένου αντιγράφου.»

Με βάση την προαναφερθείσα απόφαση του ΔΕΕ, οι κατασκευαστές προσάρμοσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις τους ώστε να την αντικατοπτρίζουν. Ακολουθεί ένα παράδειγμα από τους Όρους και Προϋποθέσεις για το προϊόν Microsoft Windows Server 2022 (στα αγγλικά):

“Τίποτα στην παρούσα συμφωνία δεν απαγορεύει τη μεταβίβαση λογισμικού στο βαθμό που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, εάν έχει εξαντληθεί το δικαίωμα διανομής.”

Σε περίπτωση ελέγχου λογισμικού, τα προϊόντα σας θα περάσουν τον έλεγχο;

Ναι, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί επιτυχώς. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί έλεγχος στην εταιρεία ή τον οργανισμό σας, απαιτείται να αποδείξετε τη νόμιμη καταγωγή των προϊόντων λογισμικού σας με την προβολή της σχετικής τεκμηρίωσης που έχετε λάβει κατά την αγορά τους. Επειδή η εταιρεία μας παρέχει πλήρη τεκμηρίωση σχετικά με την ιδιοκτησία, καθώς επίσης και υποστήριξη σε θέματα ελέγχου, όποτε απαιτείται, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά τη διάρκεια ενδεχόμενου ελέγχου των προϊόντων που έχετε προμηθευτεί από εμάς. Έχουμε χορηγήσει πάνω από 700.000 άδειες χρήσης λογισμικού, και ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε ούτε μία αρνητική απόφαση σε έλεγχο λογισμικού για τα προϊόντα που προσφέρουμε.

Τι λογισμικό προσφέρετε;

Παρέχουμε μια εκτενή γκάμα μεταχειρισμένων προϊόντων της Microsoft με διαρκή άδεια χρήσης, καθώς και προϊόντα λογισμικού από άλλους δημοφιλείς παρόχους, όπως, για παράδειγμα, τα προϊόντα της Autodesk (με άδειες χρήσης εφ’ όρου ζωής). Τα προϊόντα της Microsoft που προσφέρουμε προέρχονται από το κανάλι αδειοδότησης Volume (εμπορικό), καθιστώντας τα κατάλληλα ιδίως για εταιρείες και οργανισμούς. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε λογισμικό που δεν περιλαμβάνεται στην τρέχουσα γκάμα προϊόντων μας, και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το προμηθευτούμε για εσάς.

Μπορεί να υπάρχουν τεχνικά προβλήματα με τα μεταχειρισμένα προϊόντα λογισμικού;

Αφού το λογισμικό έχει εγκατασταθεί, ενεργοποιηθεί και χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τα ειδικά χαρακτηριστικά του, δεν υπάρχει λόγος για τον οποίο θα μπορούσε να σταματήσει από μόνο του να λειτουργεί, όπως για παράδειγμα να απενεργοποιηθεί. Δεν υπάρχει καμία διαφορά στη λειτουργικότητα μεταξύ καινούργιου και μεταχειρισμένου λογισμικού. Παραμένει το ίδιο προϊόν λογισμικού, χρησιμοποιώντας το ίδιο πηγαίο αρχείο για την εγκατάσταση.

Η τεχνική λειτουργικότητα και η απόδοση του λογισμικού εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αλλαγές που προκύπτουν από τον κατασκευαστή (ενημερώσεις και διορθώσεις που έχουν δημοσιευτεί) αλλά όσον αφορά την ενεργοποίηση του προϊόντος, δεν υπάρχει λόγος να προκληθούν προβλήματα. Αν χρειάζεστε βοήθεια με την ενεργοποίηση των προϊόντων που αγοράσατε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, είμαστε πάντοτε εδώ για να παρέχουμε όλη την απαραίτητη υποστήριξη και βοήθεια.

Το μεταχειρισμένο λογισμικό λαμβάνει ενημερώσεις (patches ασφαλείας, διορθώσεις) από τον κατασκευαστή του λογισμικού;

Ναι, αυτό ισχύει. Τα μεταχειρισμένα προϊόντα λογισμικού λαμβάνουν όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας, τις διορθώσεις και τα patches ασφαλείας που κυκλοφορούν από τον κατασκευαστή, σύμφωνα με την πολιτική του κύκλου ζωής για κάθε συγκεκριμένο προϊόν. Τα προϊόντα μας παρέχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και την τυπική τεχνική υποστήριξη που παρέχει η Microsoft ή οποιοσδήποτε άλλος κατασκευαστής λογισμικού. Δεν υπάρχει διαφορά στις ενημερώσεις μεταξύ του μεταχειρισμένου λογισμικού που αγοράζετε από εμάς και του καινούργιου λογισμικού που πωλείται απευθείας από τον κατασκευαστή του λογισμικού.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι το λογισμικό που αγοράζω δεν έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιον από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες;

Αυτή η εξασφάλιση γίνεται με ένα νομικά δεσμευτικό έγγραφο, στο οποίο ο πρώτος ιδιοκτήτης (καθώς και κάθε άλλος επόμενος ιδιοκτήτης) δηλώνει ότι το λογισμικό δεν χρησιμοποιείται πλέον από αυτόν ή από οποιονδήποτε άλλον, ότι έχει απεγκατασταθεί και ότι έχει καταστεί αδύνατο να χρησιμοποιηθεί από αυτούς στο μέλλον. Αυτό το έγγραφο πρέπει να επισυνάπτεται σε κάθε μεταχειρισμένο προϊόν λογισμικού που αγοράζετε, καθώς απαιτείται για την εκπλήρωση μιας από τις τέσσερις κύριες προϋποθέσεις για τη νόμιμη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του λογισμικού. Παρέχουμε αυτό το έγγραφο μαζί με όλα τα άλλα απαραίτητα έγγραφα κατά την αγορά.

Μπορούν οι δημόσιοι φορείς να αγοράζουν μεταχειρισμένα προϊόντα λογισμικού, για παράδειγμα μέσω διαγωνισμού;

Βεβαίως και μπορούν. Δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος για τον οποίο τα δημόσια ιδρύματα δεν θα μπορούσαν να προμηθευτούν μεταχειρισμένα προϊόντα λογισμικού, είτε μέσω διαγωνισμού είτε με άλλον τρόπο. Στην πραγματικότητα, το μεταχειρισμένο λογισμικό αποτελεί αποτελεσματικό τρόπο για εξοικονόμηση δαπανών, προσφέροντας τη δυνατότητα βέλτιστης διάθεσης των δημόσιων πόρων. Επιπλέον, θα πρέπει πάντα να επιτρέπεται στους προμηθευτές μεταχειρισμένου λογισμικού να συμμετέχουν σε διαδικασίες δημόσιων προμηθειών λογισμικού, καθώς οι όροι που προκαλούν διακρίσεις αντίκεινται στις θεμελιώδεις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού και της ίσης μεταχείρισης. Αυτό καθιστά τις δημόσιες συμβάσεις εξαιρετικά ευάλωτες, καθώς ανάλογες ανίσχυρες απαιτήσεις μπορούν να αντιταχθούν δικαστικά.

Από πού αγοράζετε τα προϊόντα λογισμικού;

Τα προϊόντα μας προέρχονται είτε άμεσα από εταιρείες που διαθέτουν σημαντικές ποσότητες περισσευούμενων προϊόντων λογισμικού και επιδιώκουν την πώλησή τους ή την αντικατάσταση των περιουσιακών τους στοιχείων λογισμικού, είτε από τους αξιόπιστους και ελεγμένους προμηθευτές μας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Κάθε φορά που προμηθευόμαστε μεταχειρισμένα προϊόντα λογισμικού για το απόθεμά μας, υποβάλλουμε τα προϊόντα αυτά σε εκτενή διαδικασία επαλήθευσης της νομιμότητας και της προέλευσής τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συλλογή όλης της αναγκαίας τεκμηρίωσης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας πλήρη βεβαιότητα όσον αφορά τη νομιμότητα και την προέλευση των προϊόντων, κατά τη στιγμή της αγοράς τους.

Πώς είναι η διαδικασία εξαγοράς πλεονάζοντος λογισμικού;

Κάθε διαδικασία αγοράς ξεκινά με μια εταιρεία ή έναν οργανισμό που μας κοινοποιεί έναν κατάλογο προϊόντων λογισμικού που επιθυμεί να πωλήσει. Όταν ο Διευθυντής Αγορών εγκρίνει την προσφορά μας, η συμφωνία εξαγοράς τίθεται σε εφαρμογή. Παράλληλα, ζητούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα λογισμικού και ταυτόχρονα ζητάμε να μας παρασχεθούν όλα τα αναγκαία έγγραφα που επιβεβαιώνουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους. Η παρουσίαση αυτών των εγγράφων είναι αναγκαία για να εξασφαλιστεί η νόμιμη μεταβίβαση. Σε περίπτωση ανάγκης, παρέχουμε συνδρομή στις εταιρείες κατά τη διάρκεια κάθε σταδίου της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας, εξασφαλίζοντας ένα ομαλό και άνετο περιβάλλον. Μόλις ολοκληρωθεί η συλλογή όλων των απαιτούμενων εγγράφων και υπογραφεί η σύμβαση, η εταιρεία εκδίδει το τιμολόγιο και παραδίδει τα προϊόντα στην εταιρεία μας.

Τι έγγραφα χρειάζομαι για τους ελέγχους λογισμικού;

Σε περίπτωση ελέγχου λογισμικού, απαιτείται η παροχή ολοκληρωμένων αποδεικτικών στοιχείων που επιβεβαιώνουν ότι τα μεταχειρισμένα προϊόντα λογισμικού συμμορφώνονται με όλες τις νομικές απαιτήσεις και ότι ο οργανισμός σας είναι νόμιμος ιδιοκτήτης αυτών.

Η νόμιμη ιδιοκτησία του χρησιμοποιημένου λογισμικού πιστοποιείται με:

 1. Δήλωση του πρώτου αγοραστή που περιλαμβάνει:
  • Επιβεβαίωση απεγκατάστασης του λογισμικού.
  • Ταυτότητα του πρώτου αγοραστή (συνιστάται) και αριθμός σύμβασης μεταξύ του και του κατασκευαστή του λογισμικού (υποχρεωτική πληροφορία).
  • Επιβεβαίωση ότι το λογισμικό πωλήθηκε για πρώτη φορά και κυκλοφορεί εντός της αγοράς της ΕΕ/ΕΟΧ.
  • Δήλωση του πρώτου αγοραστή ότι το λογισμικό έχει καταβληθεί πλήρως.
  • Επιβεβαίωση ότι πρόκειται για αέναη άδεια χρήσης.
 2. Κατάλογος ιδιοκτητών (κατά περίπτωση) με δήλωση όλων των ιδιοκτητών ότι έχουν απεγκαταστήσει το λογισμικό.
 3. Τιμολόγιο (φορολογικό έγγραφο) μεταξύ του πωλητή (π.χ. Forscope) και του αγοραστή (του οργανισμού σας).

Φόρμα επικοινωνίας

9 + 4 =

Let's keep in touch!

Let's keep in touch!

Fill in your e-mail below to receive updates on our services and interesting articles published in our blog.

Successful registration. In a few minutes you will receive a confirmation message. If you do not see it, check the junk mail (spam).